Abecedar de obezitate editat sub egida Academiei Române

„Unul dintre obiectivele cărţii Abecedar de obezitate este să alerteze populaţia României că obezitatea înseamnă un risc de foarte multe boli şi trebuie să se adreseze medicului”, a declarat Prof.dr. Nicolae Hâncu, cu prilejul lansării lucrării.
Editată sub egida Academiei Române, cartea cuprinde 10 lecţii esenţiale despre ce înseamnă obezitatea, cât de periculoasă este această afecţiune, dar şi cum poate fi ea învinsă. De asemenea, cititorul este învăţat ce este greutatea sănătoasă şi cum poate ajunge la ea, ce presupune scăderea în greutate şi cât de important este să-ţi menţii noua greutate, dar şi despre viaţa anti-obezitate şi cum trebuie să se ferească de eventualele capcane ce pot apărea în lupta cu excesul ponderal.  Abecedarul de obezitate îi are ca autori pe  prof.dr. Nicolae Hâncu, în colaborare cu dr. Cristina Niță și dr. Anca Crăciun.
Obezitatea se calculează prin împărţirea numărului de kilograme la pătratul înălţimii. Pe lângă aceasta, e bine să se calculeze şi circumferinţa abdominală, care înseamnă depunerile de grăsimi intraabdominale. Valorile normale pentru circumferinţa abdominală ar trebui să fie sub 80, la femei, iar la bărbaţi, sub 94; valori peste 88, la femei şi peste 102, la bărbaţi, înseamnă deja obezitate foarte agresivă, foarte periculoasă, a reliefat medicul.
Datele cele mai recente arată că aproximativ 35% din populaţia adultă suferă de obezitate, iar 70% din populaţia adultă a României are probleme cu greutatea, stilul de viaţă fiind responsabil de această situaţie:  a crescut consumul de grăsimi, de calorii lichide, şi au scăzut dramatic  activităţile fizice la copii.
Ghidul vine în ajutorul persoanelor supraponderale şi al celor care suferă de obezitate, punându-le la dispoziţie informaţii utile în lupta împotriva kilogramelor în plus.
       „Cartea Abecedar de obezitate este o metodă de învăţare şi de aplicare a celor învăţate. Nu căutați în ea reţete de bucătărie, regimuri magice sau „pastile” de slăbit. Nu veți găsi! Veți întâlni în schimb sfaturi competente de încurajare în modificarea stilului de viaţă şi de colaborare cu medicul specialist în acest sens”, a accentuat  prof. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române.
Cititorii vor găsi în cele 257 de pagini informații și sfaturi despre aportul caloric, substanţele nutritive, controlul kilogramelor, complicaţiile obezităţii, necesitatea examenului medical periodic şi multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *