Afinele reduc celulele grase cu până la 73%

afinePersoanele care vor să slăbească ar trebui să consume mai multe afine, deoarece aceste fructe reduc numărul de celule grase (care formeaza tesutul adipos) din organism cu până la trei sferturi, spun oamenii de știință.

Concret, testele au aratat că polifenolii din afine pot reduce numărul de celule grase cu până la 73 la suta, a arătat American Society for Nutrition’s Experimental Biology.

Rezultatele prezentate de oamenii de știință  au demonstrat că cea mai mare doza de polifenoli din afine a scăzut lipidele cu aproape trei sferturi, iar dozele mai mici cu până la 27 la suta.

Cercetătorii au descoperit că aceste fructe pot distruge celulele adipoase existente și preveni formarea altora  noi, făcându-le o armă puternică în lupta împotriva obezității.

Afinele, al căror efect a fost dovedit în prevenirea bolilor de inimă și diabetul zaharat de tip-2, contin niveluri ridicate de polifenoli – grupe de produse chimice, cu beneficii evidente pentru sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>