Carnea de vită în alimentaţie

carne vitaUn nou studiu a scos la iveala faptul ca dieta care include carnea slaba de vita poate avea ca rezultat reducerea colesterolului la fel ca si dieta centrata pe fructe si legume. Carnea trebuie preparata pe gratar sau fiarta, insa nu trebuie sa exagerati cu ea, deoarece in cantitati mari poate produce efecte nedorite.

Carnea rosie este o sursa buna de nutrienti si vitamine, dar nu trebuie sa o consumi prea des. Carnea rosie este o sursa excelenta de fier, potasiu, zinc, magneziu, fosfor, aminoacizi si vitamina B3. De asemenea, carnea rosie este una dintre cele mai bune surse de vitamina B12, care ajuta la producerea de celule rosii in sange si la prevenirea anemiei, metabolizarea grasimilor, glucidelor si proteinelor.

Cum se frăgezeşte carnea de vităCarnea de vită se frăgezeşte cel mai bine dacă se ţine la marinat. Marinata trebuie să conţină neapărat un ingredient acid cum este oţetul, vinul sau zeama de lămâie, completat de ulei şi sare. Restul condimentelor se pun în funcţie de gustul fiecăruia. Carnea trebuie acoperită de lichid şi se ţine la frigider câteva ore.Trebuie evitată folosirea vaselor de metal la marinarea cărnii. Cel mai bine ar fi în vase de porţelan sau în pungă de plastic.

Tagged with 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>