Cătina, fructul cu 100 de efecte benefice

Folosita ca suc, ceai, ulei ori in combinatie cu mierea de albine, catina asigura un aflux consistent de vitamine si minerale organismului.

Catina se recomanda in primul rand pentru convalescenti, copii, dar si pentru persoanele in varsta. Oricine doreste o stare de sanatate mai buna poate folosi, fara restrictii, acest fruct-minune. Se pot observa in timp scurt imbunatatiri ale aparatului circulator, dar si a vitalitatii.

Uleiul de catina este eficient in lupta cu ulcerul gastric si duodenal, dar si cu alergiile, diarea, urticaria, reumatismul, afectiunile neuroendocrinologice, circulatorii si hepatice

Extractele de catina sunt imbatabile in arsuri si anumite boli de piele, precum psoriazis. Mai mult decat atat, cateva picaturi de ulei de catina, luate zilnic cu 10 zile inainte de a expunerea la soare, asigura un sejur la mare confortabil, fara arsuri.

Vitaminele B 1, B 2, PP, F, C, E, provitamina D, caroteinoizi, inclusiv beta caroten, licopen, acizi grasi nesaturati (linoleic si linolenic) se regasesc in compozitia fructelor de catina. La fel si minerale precum calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu si fier.

Cercetatorii au demonstrat ca in maladiile canceroase, catina dubleaza efectul medicatiei, mareste imunitatea naturala a organismului si diminueaza efectele secundare nocive ale citostaticelor, precum caderea parului.

Toate astea deoarece in fructul de catina exista reversori esentiali, ce lupta impotriva celulelor canceroase.

Tagged with 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>