Cele mai importante sfaturi pentru slăbire

Potrivit unor studii în care au fost angrenate peste 73.000 de persoane din Europa, America şi Noua Zeelandă, cercetătorii afirmă că se poate slăbi fără a urma o anumită dietă, ci doar acordând o mare atenţie grăsimilor din farfurie. Concret, putem slăbi mâncând pe săturate, însă alimente care nu conţin grăsimi periculoase.

Efectul este spectaculos, este ca şi când ar fi ţinut o dietă”, spune Lee Hooper, profesor la Facultatea de Medicină East Anglia, referindu-se la persoanele incluse în studii şi care au slăbit fără să urmărească în mod obligatoriu acest lucru, doar prin simplul fapt că au eliminat grăsimile din alimentaţie şi fără a-şi impune alte restricţii.

Ba mai mult decât atât, persoanele care slăbesc prin această metodă, reuşesc să se menţină în formă ani de zile, fără să treacă prin neplăcutul efect yo – yo, adică să se îngraşe după încheierea dietei mai mult decât erau la debutul acesteia.

Cum eliminăm grăsimile? 

Specialiştii susţin că, pe lângă citirea etichetelor tuturor alimentelor pe care le cumpărăm, pentu a evita variantele grase, există câteva obiceiuri pe care am face bine să ni le însuşim:

1. Dacă aţi făcut o supă sau o ciorbă, lăsaţi-o la frigider până când toată grăsimea se ridică la suprafaţă. Apoi, cu o lingură, colectaţi-o şi aruncaţi-o.

2. Nu consumaţi pielea păsărilor de curte (găini, pui, curcan, raţă, gâscă).

3. Atenţie la brânzeturi! Cele mai multe sortimente sunt grase, aşa că studiaţi-le cu atenţie înainte de a le pune în coşul de cumpărături. Nici la restaurant nu comandaţi preparate care au în componenţă brânză, pentru că pot fi deosebit de periculoase pentru siluetă. În aceeaşi măsură, evitaţi şi untul.

4. Alegeţi savori mai puţin periculoase pentru a prepara o carne la cuptor: ierburi, lămâie, legume, în loc de sosuri grase, cu smântână, unt, margarină, brânză, maioneză.

Nu adăugaţi garnituri periculoase, cum ar fi cartofii prăjiţi. Pe acelaşi principiu, renunţaţi la dressingul pentru salată. Uleiul de măsline este mult mai sănătos!

5. În loc de prăjit, alegeţi fiert sau copt. În felul acesta, grăsimea nu va rămâne în farfurie.

Referitor la reducerea greutăţii, au fost identificate cinci provocări principale în orice dietă:

  • a nu avea timp de gătit sau de făcut sport
  • a fi prea stresat
  • faptul că membrii familiei aduc junk food acasă
  • a nu avea un partener cu care să faci sport sau a avea un sentiment ciudat atunci când faci sport
  • senzaţia constantă de foame

Principii simple ale unui regim alimentar sănătos, pe care le putem urma:

  • – Să cumpărăm mereu alimente proaspete nu procesate sau congelate. Dacă avem nevoie şi de cele din urmă, să fim foarte atenţi la numărul de aditivi pe care îl conţin şi să nu aibă zahăr.
  • – Să evităm consumul grăsimilor nesănătoase care se găsesc în carne, lactate grase, dulciuri, produse de patiserie şi fast food şi să le creştem pe cele sănătoase luate din nuci, seminţe, migdale, peşte, avocado, legume şi fructe verzi.
  • – Să gătim sănătos adică: fără prăjeli chiar şi cu ulei de măsline sau palmier (adăugaţi la fiecare mâncare gătită, doar după ce aţi oprit aragazul, un strop de ulei de măsline pentru digestie), fără sosuri sau maioneze, fără zahăr, cu paste făinoase integrale sau quinoa, cu foarte puţină sau chiar deloc sare.

Recomandări

Castraveţii vă ajută să vă curăţaţi organismul. Cu un conţinut de 95% apă, castraveţii hrănesc celulele şi ajută la arderea grăsimilor.Condimentele stimulează producţia de sucuri digestive. Condimentaţi, aşadar, mâncarea! Veţi obţine un gust delicios şi veţi arde grăsimile. Rozmarin pentru carnea de pui, salvie pentru roşii şi paste.

Beţi apă după ceas! Obişnuiţi-vă să beţi un pahar de apă la fiecare oră. Acest obicei reglează nivelul insulinei, stimulează metabolismul şi arderea grăsimilor.

Faceţi economie la sare! Evitaţi să adăugaţi sare după ce aţi terminat de gătit. Sarea reţine apa în corp, vă provoacă senzaţia de sete şi stimulează apetitul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>