Cercetările demonstrează că frigul prelungeşte viaţa

metabolismCercetătorii de la Universitatea din Michigan au identificat recent un program genetic care explică mecanismul prin care oamenii expuşi mai mult la frig  au o viaţă mai lungă.

Oamenii de ştiinţă au evidenţiat un proces termodinamic pasiv, prin care temperaturile scăzute reduc rata de apariţie a reacţiilor chimice, ce încetineşte îmbătrânirea.

S-a arătat că scăderea temperaturii corpului cu 0,5 grade Celsius, în cazul animalelor cu sânge cald, poate extinde durata de viaţă cu 20 de procente.

Programul genetic a fost demonstrat de profesorii de la Universitatea din Michigan cu ajutorul viermilor cilindrici (nematode) în medii reci, dar cercetătorii susţin că el se aplică şi în cazul oamenilor, conform Times Live.

Aerul rece activează un receptor cunoscut sub numele de „canalul TRPA1”, ce transportă calciul în celule, iar reacţia rezultată ajunge în cele din urmă la o genă asociată longevităţii.

„Acest lucru indică faptul că există posibilitatea ca expunerea la aer rece să promoveze longevitatea în cazul mamiferelor”, au arătat cercetătorii.

Tagged with 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>