Culorile şi personalitatea

culoriCercetari recente privind culorile au evidentiat legaturi directe intre preferintele coloristice ale unei persoane si numerosi factori psihologici si sociali. A fost demonstrata o legatura uneori inconstienta pe care culorile o exercita asupra psihicului uman. Anumite semnificatii ascunse in codul culorilor pot dezvalui anumite calitati si defecte personale.

Albul si negrul sunt considerate nonculori, insa semnificatiile lor psihologice sunt la fel de importante ca cele ascunse in codul culorilor. Astfel, daca preferi negrul, atunci esti o persoana foarte increzatoare, carismatica si uneori misterioasa. Poti avea tendinta de a respinge involuntar personalitatile foarte sensibile, sau de a-ti cenzura tie insati exprimarea emotionala.De asemenea, ai o mare nevoie de a face lucrurile in ritmul tau si conform cu viziunile tale, neacceptand niciun fel de amestec in felul tau de a actiona. Insa este foarte important pentru tine ca macar sa asculti opiniile celor apropiati, prevenind astfel intreruperea legaturilor de comunicare cu acestia. In plus, oricat de mult ai prefera sa faci lucrurile de una singura, uneori munca in echipa se poate dovedi extrem de productiva.

Daca preferi portocaliul, atunci esti o persoana sociabila, pragmatica si plina de optimism. Beneficiezi de o mare energie fizica si nervoasa, pe care este foarte important sa le folosesti in mod constructiv. Implicarea constanta in activitati diverse, mai ales alaturi de alti oameni, poate fi extrem de benefica pentru tine. Dai dovada de un spirit organizatoric dezvoltat si de capacitatea de a-ti implini telurile in mod sistematic si determinat. In schimb, este necesar sa intelegi ca nu toti oamenii sunt inzestrati cu aceeasi pasiune si determinare in munca si sa ai rabdare cu stilul de lucru al celor de langa tine.

Daca rozul este printre culorile tale favorite, atunci esti o persoana delicata, sufletista si dornica de a le fi mereu alaturi celor din jur. In schimb, atunci cand nu iti poti manifesta latura generoasa si protectoare, poti deveni destul de schimbatoare emotional, solicitand numeroase dovezi de afectiune din partea celor apropiati tie. In plus, personalitatea roz nu se remarca printr-o incredere in sine ridicata. De aceea, este posibil sa ai nevoie de afirmari constante ale valorii tale personale, riscand sa intri in relatii de dependenta afectiva.

Daca albastrul se numara printre culorile tale favorite, atunci esti foarte bine conectata la lumea ta emotionala si ai capacitatea de a materializa lucruri foarte frumoase prin puterea imaginatiei tale. Pe de alta parte, poti avea uneori tendinta de a crea o bariera psihologica intre tine si cei din jur, afisand o atitudine rece si inchisa in sine insasi. Este foarte important pentru tine sa inveti sa te relaxezi, sa dai drumul la tensiuni si sa comunici cu ceilalti atunci cand te simti depasita emotional.

Daca preferi culoarea verde atunci esti o persoana linistita, generoasa, echilibrata si increzatoare in puterea regeneratoare a fiecaruia dintre noi. Pe de alta parte, in anumite situatii poti fi destul de defensiva in fata problemelor pe care le intalnesti sau tematoare in fata dificultatilor vietii.

Daca rosu este sau se numara printre culorile tale favorite, atunci poti fi uneori hiperactiva, impulsiva, nelinistita si usor agresiva in actiunile tale. Ai o increderea mare in tine si in valorile tale personale si poti vedea uneori <rosu in fata ochilor> atunci cand ceilalti incearca sa-ti schimbe modul de a gandi. Este foarte important pentru tine sa-ti directionezi in mod constructiv imensa energie de care dai dovada si sa te gandesti mereu de doua ori inainte de a face sau de a spune ceva.

Daca galbenul este sau se numara printre culorile tale favorite, atunci dai dovada de o mare energie mentala si de capacitatea de a sesiza cu usurinta legaturile logice dintre lucruri si evenimente. Pe de alta parte, poti avea uneori tendinta de a-ti neglija sentimentele si trairile, excluzand din viata ta aportul important pe care latura emotionala il poate aduce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *