Cum slăbim fără foame şi exerciţii fizice

cantarCercetatorii au descoperit ca cinci minute de stat in picioare la fiecare 30 de minute intr-o zi de lucru, este echivalent cu arderea a peste 2.500 de calorii intr-o luna. Potrivit unui studiu recent publicat, 67 la suta dintre oameni isi petrec 20 de ore pe zi stand jos sau intinsi.

“Chiar daca faci exercitii cel putin 30 de minute pe zi,  poti sa intampini probleme de sanatate din cauza sedentarismului. Mesajul este clar: Miscati-va mai mult si stati jos mai putin”, a declarat Stuart Biddle, profesor in cadrul Universitatii Loughborough.

“Bineinteles, ca orice activitatea fizica suplimentara si un regim alimentar atent vor ajuta si mai mult, insa schimbarile mici, precum statul in picioare si miscarea la fiecare jumatate de ora poate reprezenta un pas important in pierderea kilogramelor care sunt in plus. Schimbarile trebuie facute treptat. Daca te misti mai mult stand in picioare, atunci beneficiile vor fi si mai mari”, a mai spus Stuart Biddle.

Profesorul a intocmit o lista cu cateva schimbari care pot fi facute pentru ca oamenii sa nu mai stea jos sau intinsi atat de mult timp. Cateva dintre ele ar fi: vorbirea la telefon stand in picioare, mutarea calculatorului pe masa de calcat, udarea gradinii cu stropitoarea si nu cu furtunul si spalarea manuala a vaselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>