Dieta asiatică

Dieta asiatică, considerată ca fiind cel mai sănătos regim de slăbire din lume, impune un mod de alimentaţie ce asigură locuitorilor din Asia o speranță de viață mai mare decât a occidentalilor. În acest sens, studiile arată că bolile grave în acestă zonă sunt mult mai rare. În bucătăria asiatică trebuie să se ţină cont întotdeauna de numărul caloriilor consumate zilnic, care nu trebuie să depăşească 1.400.

Cheia acestei diete este varietatea alimentelor pe care poţi să le consumi, dar în porţii mici. Această dietă este şi foarte sănătoasă, deoarece alimentele pe care ai voie să le consumi aduc o serie de beneficii organismului. Alimentul- vedetă al acestei diete este bineînţeles orezul, urmat fiind de produsele din soia. Orezul conţine foarte multe substanţe care reduc riscul apariţiei diverselor forme de cancer, de colon, sâni sau prostată. În plus, consumul de orez aproape la orice masă previne senzaţia de foame, astfel că tentaţia de a mânca în exces va fi înlăturată. În acelaşi timp, un consum regulat de produse din soia reduce nivelul colesterolului, precum şi riscul apariţiei aterosclerozei.

Ceaiul verde trebuie consumat cu regularitate, deoarece acesta va hidrata organismul şi te va ajuta să elimini toxinele din corp. Totodată şi algele sunt considerate cele mai nutritive plante din lume şi au fost introduse în dieta asiaticilor de foarte mult timp. Şi pentru că dieta tradiţională asiatică include produse de origine animală doar în cantităţi foarte reduse, incidenţa apariţiei anumitor boli, precum cancer sau afecţiuni cardiovasculare este foarte redusă.

Alimente permise

Iată care sunt alimentele pe care ai voie să le consumi pe perioada dietei asiatice: orezul (se recomandă orezul fiert, chiar şi în combinaţie cu legume fierte), produsele din soia (brânzeturi, lactate), cartofii, năutul, legumele proaspete, fructele proaspete, cerealele integrale, usturoiul, ouăle, peştele ton sau cod (preparat la grătar, la aburi sau la cuptor), fructe de mare, carnea roşie (în cantităţi reduse), carne de pasăre, produse lactate (numai iaurt şi brânză de vaci degresată), alge, condimente şi arome, uleiuri vegetale, nuci, seminţe, apă plată (aproximativ doi litri pe zi) şi cinci sau şase ceşti cu ceai verde pe zi.

Cantitatea de alimente

Iată şi cum, când şi în ce cantitate putem consuma alimentele aflate pe lista celor permise. Acestea se împart în patru categorii: unele care pot fi servite zilnic, altele săptămânal, unele lunar şi altele doar ocazional.

Alimente care se pot consuma zilnic

În fiecare zi ai voie să consumi fructe şi legume proaspete, cereale integrale, uleiuri vegetale, nuci, ceai verde, dar şi bere sau vin, însă cu moderaţie (nu mai mult de un pahar).

Alimente care se pot consuma săptămânal

O dată pe săptămână ai voie să consumi ouă şi carne de pasăre.

Alimente care se pot consuma o dată pe lună

O singură dată pe lună ai voie să consumi carne roşie.

Alimente care se pot consuma ocazional

Numai ocazional ai voie să consumi peşte şi fructe de mare.

Alimente total interzise

Spre deosebire de europeni, asiaticii sunt foarte sănătoşi şi pentru că nu consumă absolut deloc preparate procesate de tip fast-food, mezeluri sau prăjeli. Aşadar, iată care sunt alimentele total interzise în cadrul acestei diete:

1.    Pizza

Este extrem de delicioasă, însă caşcavalul, blatul şi mezelurile pe care le conţine sunt foarte bogate în calorii. Dacă totuşi ţi se face poftă, numai ocazional poţi consuma o pizza vegetariană.

2.    Hamburgerii şi shaorma

Ingredientele pe care le conţin hamburgerii au efecte devastatoare asupra siluetei. Un hamburger conţine glucide din pâine, grăsimi din carne, caşcaval, proteine din carne şi fibre din vegetale.

3.    Cartofii prăjiţi

Foarte bogaţi în amidon, cartofii sunt un real pericol pentru siluetă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *