Dieta de două zile

O nouă dietă de slăbire „de două zile” cucereşte din ce în ce mai mulţi adepţi în întreaga lume, deoarece permite consumul oricăror alimente 5 zile din 7. Regimul de două zile a fost concepută de jurnalistul medical Michael Mosley şi de jurnalistul Mimi Spencer.

Cartea în care se explică cum poate fi urmată această dietă se numeşte „The Fast Diet” şi se află pe primul loc în topul celor mai vândute cărţi din Marea Britanie şi SUA în 2013, fiind reeditată de peste 10 ori.

Michael Mosley susţine că această dietă se bazează pe studiile unor cercetători britanici şi americani care au ajuns la concluzia că posturile intermitente îi ajută pe oameni să piardă mai multe grăsimi, sporesc sensibilitatea insulinei şi diminuează colesterolul, ceea ce duce şi la o scădere a riscului de îmbolnăviri cardiovasculare şi de diabet.

Mosley a încercat acest regim în luna august 2012, în cadrul unui program ştiinţific la televiziunea BBC cu titlul „Eat, Fast, Live Longer” (Mănâncă, posteşte, trăieşte mai mult). „Am pierdut 8 kilograme în timp de 3 luni, iar analizele mele de sânge au revenit în limitele normale”, a declarat Mosley pentru agenţia de presă Reuters.

În urma succesului înregistrat de această metodă, Mimi Spencer a început o colaborare cu dieteticianul Sarah Schenker, colaborare în urma căreia a fost publicată în luna aprilie cartea „The Fast Diet Recipe Book” (Cartea de reţete pentru dieta de post), ce conţine 150 de reţete de alimente ce conţin mai puţin de 300 de calorii.

Cele două zile de post din cadrul Dietei 5:2 presupun hrană care să nu depăşească limita superioară de 600 de calorii pe zi . Meniul de „post” al unei persoane care ţine acest regim poate arăta în felul următor: două ouă fierte la micul dejun, grătar de pui şi salată verde la prânz şi peşte cu tăiţei din orez la cină, fără a bea altceva în afară de apă, cafea neagră (fără zahăr sau lapte) sau ceai.

Michael Mosley susţine că succesul acestei diete se bazează pe faptul că este foarte atractivă din punct de vedere psihologic (pentru că oamenii pot să postească mai uşor 2 zile dacă ştiu că apoi vor reveni timp de cinci zile la meniul lor obişnuit) şi conduce la o pierdere treptată şi constantă în greutate – cu o medie săptămânală de 0,46 kilograme pentru femei şi uşor mai mult pentru bărbaţi.

Tagged with 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>