Dieta Dukan, slabire rapida in patru etape

Dieta Dukan, foarte populara in intreaga lume, a fost creata de catre nutritionistul francez Pierre Dukan, ce are o experienta in domeniu de  peste 30 de ani.

Ideea acestui regim s-a activat atunci cand o cunostinta i-a povestit ca vrea sa slabeasca, dar nu poate renunta la carne.

Nutritionistul francez l-a sfatuit sa incerce sa manance doar carne. Rezultatele au fost spactaculoase: omul a slabit fara niciun efort.

Ulterior, prin studii si cercetari, Pierre Dukan a etapizat regimul, astfel:

Etapa I, de atac

Nutritionistul francez a denumit prima faza a planului nutritional “de atac”, deoarece se da startul in lupta cu kilogramele in plus.

Durata dietei Dukan este in functie de numarul de kilograme ce sunt in plus: peste 20 de kilograme – zece zile, intre 10 si 20 kg – cinci zile, sub 10 kg – 3-4 zile).

In aceasta faza se vor consuma doar proteine (72% din totalul alimentelor consumate):

–         peste de orice fel;

–         fructe de mare;

–         produse lactate cu 0% grasime;

–         carne de vita si pui (fara piele);

–         jambon de curcan sau de pui;

–         oua fara galbenusuri, tofu;

–         concentrate proteice;

–         guma de mestecat fara zahar

In timpul zilei se beau 1.5 litri de lichide

A doua etapa, de croaziera

In perioada de croaziera (egala in numar de zile cu cea de atac) se alterneaza zile de regim cu proteine cu zile in care se consuma si proteine si legume.

Se permit toate felurile de legume, mai putin cartofii, orezul, porumbul si mazarea.

A treia etapa, de consolidare

Pierre Dunkan ca aceasta este cea mai vulnerabila a regimului, deoarece corpul are tendinta sa revina la greutatea initiala.

Etapa de consolidare dureaza cinci zile, pentru fiecare kilogram pierdut in decursul dietei.

Ajunsi aici se pot reintroduce in alimentatie produse precum cartofi, orez, mazare, paste, fasole boabe, dar in mod progresiv. Organismul se va reobisnui cu aceste produse

Ultima etapa, de stabilizare definitiva

Pierre Dukan afirma ca e nevoie de regim de slabire care asigura nu doar pierderea kilogramelor ci si mentinerea greutatii pentru tot restul vietii.

Stabilizarea se bazeaza pe trei masuri simple dar, indispensabile:

  1. O zi pe saptamana (de preferat joia, fiind inaintea weekendului), va fi pentru tot restul vietii o zi de atac (se consuma doar proteine).
  2. Se va abandona ascensorul in favoarea mersului pe scari;
  3. Se consuma obligatoriu trei linguri de tarate de ovaz zilnic.

One thought on “Dieta Dukan, slabire rapida in patru etape

  1. Felicitari pentru informatiile oferite! Una dintre cele mai bune diete incercate de mine este dieta dukan – am reusit sa slabesc 4 kg in mai putin de o luna. Si partea frumoasa este ca dupa acea luna m-am mentinut pentru urmatoarele luni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>