Dieta inspirata de calugarii budisti

frumusete

Calugarii budisti nu consuma radacina plantelor, prin urmare din meniu le lipsesc radacinoase precum cartofii, morcovul sau ceapa. In schimb, budistii au „liber” la plantele de la care se consuma partea superioara, la cereale, precum si la fructe.

Un alt secret al calugarilor este… apa. Consuma apa dimineaţa, imediat dupa ce se trezesc, si este vorba despre apa fiarta. Aceasta este recomandata si la 20 de minute dupa orice masa, scopul fiind detoxificarea organismului si echilibrarea fluidelor din corp. Dieta Zen reprezinta un regim inspirat din stilul de viaţa al calugarilor budisti. Cerealele trebuie sa constituie baza fiecarei mese, asa ca cel puţin 60% din meniuri au la baza orez (de preferinţa integral) sau ovaz, secara si mei.

Intr-un templu budist este respectat cu stricteţe stilul alimentar vegetarian. Alimentaţia si stilul de viaţa al calugarilor au un rol foarte important in minimizarea efectelor daunatoare ale chimicalelor. De asemenea, budismul pune mare accent pe echilibru, cumpatarea aplicandu-se mai ales la masa. Astfel, daca ar fi sa urmaţi sfaturile calugarilor, va trebui sa va opriţi din mancat nu atunci cand sunteţi satuli, ci atunci cand muschii abdomenului incep sa se intinda. Specialistii spun ca nu vom putea avea o digestie sanatoasa daca nu avem si energia necesara pentru acest proces, energie care va lipsi daca stomacul este plin si suprasolicitat. Calugarii respecta si o anumita proporţie atunci cand vine vorba despre ceea ce consuma. Astfel, se spune ca la o masa trebuie sa existe doua sferturi alimente solide, un sfert lichid si… un spaţiu gol!

Alimentul de baza al calugarilor budisti este orezul, insotit de verdeturi si fructe. Regula de baza spune ca trebuie sa mananci doar alimente naturale, fara substante chimice si aditivi.

Exemplu de alimente folosite in dieta budista:

•          CELE 3 ALIMENTE DE BAZA: orez, salata, mar.

•          DURATA: 2 saptamani.

•          KILOGRAME PIERDUTE: 4 intr-o saptamana.

Fiecare dumicat trebuie mestecat de 50-100 de ori, iar ca bautura se recomanda ceaiul chinezesc si apa plata. Aceasta dieta nu trebuie urmata mai mult de 3 saptamani.

Tagged with 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>