Frumoasă prin sport 4D: condiţie fizică, nutriţie, sănătate şi stil de viaţă

Sportul ar trebui abordat in formula 4D, spun specialistii. 4D in sport tine cont de conditia fizica, nutritie, starea de sanatate si stilul de viata.

Pentru a avea o abordare 4D, trebuie gasit un echilibru intre o dieta sanatoasa si exercitii fizice regulate.

Consumul de alcool trebuie redus la minim, iar exercitii din yoga, combinate cu meditatie sau lectura relaxanta, te ajuta sa contracarezi stresul cotidian.

Sfaturile specialistilor induc ideea ca exercitiile care pun in miscare cat mai multe articulatii in acelasi timp ar trebui sa aiba prioritate. In viata cotidiana te rasucesti, te intinzi, te apleci si împingi. Prin exercitii mai complexe iti pregatesti corpul pentru efortul zilnic.

Pe langa alergatul in picioarele goale poti practica exercitiile de forta fara pantofi de sport. Primesti astfel mai mult feedback de la propriul corp, iti intaresti muschii si iti imbunatatesti echilibrul.

Tagged with 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>