Frumuseţe fără zahăr

Wendy Powell (foto – 40 de ani), antrenoare de fitness in SUA, arata cu cel puţin 10 ani mai tânără.

Secretul? Fără zahar în alimentatie!

Femeia spune ca a luat decizia de a renunta la zahar si a constatat ca lipsa acestuia ii imbunatateste vizibil aspectul fizic si calitatea pielii, mai bine si rapid decat orice alt produs de infrumusetare.

Cercetări în domeniu
Cercetătorii de la Universitatea din San Francisco, California, sustin ca indulcitorii din alimentele comercializate prezinta pericol pentru sanatatea publica, iar Guvernele ar trebui sa dispuna masuri pentru consumul de zahar, in acelasi mod in care reglementeaza pe cele de alcool si tutun.

In raportul facut se demonstreaza ca zaharul favorizeaza obezitatea si se afla in spatele a 35 milioane decese la nivel mondial, avand efect declansator in boli precum cancerul, diabetul si bolile de inima.

Robert H. Lustig, profesor in Divizia de Endocrinologie de la Spitalul de Copii UCB Benioff, a declarat ca „exista calorii bune si calorii rele, la fel cum exista grasimi bune si grasimi rele, amino-acizi si carbohidrati buni si rai, dar de zaharul este toxic dincolo de calorii sale”.

In SUA, aproximativ 75% din costurile de asistenta medicala sunt alocate in tratarea acestor boli si a celor asociate cu acestea.

Obezitatea este doar un factor vizibil al efectului toxic al consumului de zahar asupra sanatatii publice, pe langa aceasta substanta are efecte de schimbare a metabolismului, crestere a presiunii sangelui, dereglarea hormonala si deteriorarea ficatului.

Consumul de zahar la nivel mondial s-a triplat în ultimii 50 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *