Gutuile și sănătatea

gutuiGutuile au un conținut bogat în fibre și sunt recomandate persoanelor care sunt la dietă, deoarece contribuie la scăderea în greutate. Sunt unele dintre cele mai așteptate fructe ale toamnei, cu un gust dulce-acrișor, iar o cură de gutui va produce numai de beneficii, transmite Realitatea.net.

100 de grame de gutui au 60 de calorii, din care 15 g de carbohidrați, 12 g de zaharuri și 2 g de fibre. În plus, sunt o sursă importantă de vitamina A, vitamina B6, vitamina C, calciu, fier, magneziu și sodiu.

Având multă vitamina C, gutuile sunt ideale pentru cei care doresc să-și întărească sistemul imunitar. Totodată, această vitamină reduce riscul de producere a atacurilor de cord. Mai mult, aceste fructe au proprietăți antioxidante, adică protejează organismul de atacul radicalilor liberi, prevenind astfel boli grave.

Tagged with 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>