John Galliano dă ora exactă în modă la Londra

ora exacta paris londra

Celebrul creator John Galliano va prezenta prima sa colecţie haute couture din ultimii trei ani, pentru casa Margiela, la Londra, pe 12 ianuarie 2015, înainte de prezentarea de la Paris.

Alegerea a fost explicată prin motive „personale”, capitala Marii Britanii fiind oraşul în care Galliano a studiat şi a debutat în lumea modei.

John Galliano a fost condamnat, cu suspendare, de un tribunal din Paris, în septembrie 2011, la plata unei amenzi de 6.000 de euro.

În timpul celor 15 ani petrecuţi la Dior, britanicul a manifestat o fantezie şi o energie creatoare ieşite din comun, punând în scenă defilări somptuoase şi extravagante, dominând imaginea brandului Dior. Colaborarea creatorului cu casa Margiela, marcă recunoscută pentru avangardismul său, este aşteptată cu nerăbdare în lumea modei.

În timpul celor trei ani şi jumătate de „excomunicare” din lumea modei şi din viaţa publică, Galliano a vorbit despre el însuşi cu câteva ocazii: a creat rochia de mireasă a prietenei sale Kate Moss, în vara anului 2011, şi a adus o notă personală foarte remarcată în cadrul unei prezentări a lui Oscar de la Renta, în timpul Săptămânii Modei de la New York, în februarie 2013.

Prezentarea de la Londra va marca revenirea pe podium a creatorului flamboiant, în vârstă de 54 de ani, desemnat în luna octombrie drept director artistic al casei Margiela, concepând colecţiile prêt-à-porter şi haute couture.

Această numire a pus capăt unei perioade de trei ani şi jumătate de tăcere în ce priveşte cariera şi apariţiile publice ale lui Galliano, care a fost demis de casa de modă Dior în 2011 după o serie de comentarii antisemite pe care le-a făcut într-un bar parizian, pe când se afla sub influenţa alcoolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *