MARSALA este culoarea anului 2015

nuante la modaReprezentanții Institutul Pantone – care setează standardele de culoare în industria modei – au decis ca MARSALA (o nuanţă de grena, cu accente maronii) să fie culoarea anului 2015.

MARSALA, nuanța anului 2015, “este o culoare organică, însă are, totodată, un aer sofisticat” a declarat Leatrice Eiseman, conducătoarea Pantone.

Marsala defineşte culorile naturii, în special toamna, însă contrastează cu albul imaculat al zăpezii şi cu soarele arzător al verii, unde materialele vaporoase pun în evidenţă perfecţiunea acestei culori.

Cea mai potrivită combinaţie cromatică este cea cu nuanţele nisipoase, dar la fel de bun gust pot fi asocierile cu cu auriu, nude, gri sau turcoaz. Culoarea Marsala sau roșu pământiu este foarte versatilă, ușor de combinat și poate fi inclusă în numeroase croieli şi nuanţe, de la vişiniu tern la contraste puternice de roşu burgund.

Rochiile în această nuanţă sunt potrivite evenimentelor de tip cocktail sau la petreceri cu fast. Dacă preferi să nu ieşi foarte mult în evidenţă, adoptă accesorii în această nuanţă-vedetă, cum ar fi brăţările late, cerceii sau pantofii cu toc cui, sau vopseşte-ţi unghiile cu ojă în această culoare.

Casele de modă au inclus deja culoarea desemnată în colecţiile de primăvară-vară de anul viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>