Ora exactă, dată de ceasurile inteligente

ora exactaMai multe companii, printre care Microsoft, Google, Samsung, Apple si LG, mizeaza pe o dezvoltare puternica a pietei dispozitivelor inteligente care pot fi purtate la mana si lucreaza in prezent la astfel de proiecte, ce vor da în viitor ora exactă.

Microsoft a testat piata orei exacte, ce ar putea ajunge la 10 miliarde de dolari in urmatoarea perioada si lucreaza la un proiect de ceas inteligent – smartwatch. Acesta va concura in noua tendinta mondiala concurentii de la Samsung, Apple si Google, ce au proiecte similare in derulare.

Noile ceasuri inteligente utilizeaza tehnologia senzorilor, ce pot detecta temperatura corpului, locatia geografica si pot executa comenzi vocale. Mai mult, acestea vor asigura o completare a functiilor smartphone-urilor, respectiv trimiterea de mesaje sau verificarea conditiilor meteo.

Ora exactă în România va fi dată din 2014 de dispozitivele ce au fost lansate pe piaţă.

Până în prezent Motorola, parte componenta a Google, a dezvoltat ceasul inteligent MOTOACTIV, bazat pe un procesor Texas Instruments OMAP 3 de 600 MHz, memorie RAM de 256 MB, 8 GB de stocare interna, GPS si o versiune speciala de Android care ofera aplicatii de monitorizare a activitatilor sportive si un player audio.

iWatch de la Apple, in afara de ora exacta, va prelua si functiile telefonului. Echipa care a lucrat la noul dispozitiv a dezvaluit ca iWatch ar putea fi echipat cu un panou solar de marimea cadranului sau cu un dispozitiv kinetic asa cum au ceasurile automatice. Presa din SUA afirma ca acest ceas ar urma sa fie dintr-o sticla speciala, care se poate curba, sistem de operare iOS si preinstalat programul SIRI.

Compania Samsung nu vrea sa piarda ritmul tendintelor in domeniul IT si proiecteaza un ceas inteligent, ce ar putea avea multe dintre functiile unui laptop.  Dupa toate probabilitatile acesta se va numi Galaxy Altius.

Google Watch e surpriza pregatita de catre una din cele mai mari companii din lume, ce va functiona cu sistem de operare Android.

Sony a lansat pe piata o varianta de SmartWatch, compatibil cu dispozitive cu Android. Acesta receptioneaza prin bluetooth toate informatiile din telefon de pe o raza de 10 metri, se poate purta la mana sau agatat pe haine si poate fi personalizat cu aplicatii Android.

LG Smartwatch urmeaza sa fie un accesoriu pentru smartphone. Pe ecranul ceasului utilizatorul ar urma sa primeasca  notificari atunci cand ai apeluri nepreluate.

Pine este un alt ceas inteligent, anuntat de Neptune Computer, prezentat ca „primul ceas inteligent independent”, care nu are nevoie de un smartphone, avand incorporat un micro-SIM. Gadgetul va fi ca capabil sa efectueze apeluri telefonice, sa navigheze pe internet, dar si GPS. El are si o camera foto de 5 megapixeli si ecran de 2,5 inci.

foto: USA TODAY

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>