Regim dietetic cu pomelo

Un fruct foarte sanatos si hranitor in acelasi timp este pomelo. Acesta elimina senzatia de foame, se digera foarte usor si ajuta in pierderea in greutate si mentinerea acesteia pe termen lung

Studiile arata ca pomelo detoxifiaza ficatul, ajuta absorbtia fierului la nivelul intestinului, scade colesterolul,  are proprietati alcalinizante care contrabalanseaza efectul acidifiant al unor alimente cum ar fi carnea, pestele ori fainoasele.

De asemenea, pomelo este stimulator excelent al sistemului imunitar, are un puternic efect antioxidant si optimizeaza secretile digestive. Acest fruct este tonic, antiseptic, un bun curatitor de toxine pentru organism.

Intrucat 100 g pomelo au doar 42 calorii, este un fruct ideal in regimurile hipocalorice. Pe langa efectul de satietate pe care ti-l da, pomelo iti hidrateaza organismul si il „bombardeaza” cu vitamine si minerale. De aceea o idee foarte buna este ca un fruct de pomelo sa inlocuiasca o masa in cursul zilei.

100 de grame de pomelo contin 44, 8 mg de vitamina C, cate 0,03 mg din vitaminele B1 si  B2, 200 de mg de beta-caroten, 0,6 mg de fier, 0,7 grame de proteine, 4 mg e calciu, 10,4 grame de carbohidrati si 88 grame de apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *