Semințele din pin, alimentul-medicament ce ajută la slăbire

slabire seminte

Semințele de pin sunt dulci şi au o uşoară aromă de unt, context în care oferă o savoare deosebită salatelor, preparatelor din orez, pastelor, produselor de patiserie și pot fi incluse în compoziţia sosurilor. Una dintre cele mai populare întrebuinţări ale seminţelor de pin este dată de prepararea sosului pesto.
În Grecia Antică semințele din pin erau conservate în miere şi consumate în scop afrodisiac, iar triburile de indieni Hopi şi Navajo le apreciau foarte mult ca sursă de proteine. Astăzi ele îşi recâştigă autoritatea, ca aliment-medicament, ce ajută la slăbire.

BENEFICII

1. Deşi sunt bogate în calorii, seminţele de pin pot fi un ajutor în ceea ce priveşte combaterea kilogramelor în plus. Asta deoarece seminţele de pin conţin cholecystokinin şi acid pinoleic. Potrivit cercetătorilor, primul este un hormon care suprimă pofta de mâncare, pe când acidul pinoleic împiedică eliberarea altor doi hormoni care provoacă foamea.

2. Alungă oboseala. Mixul de grăsimi, proteine, carbohidraţi, vitamine şi minerale face din aceste seminţe un energizant excelent.

3. Reglează tensiunea arterială, datorită acţiuniii sinergice a magneziului şi potasiului din compoziţie, prevenind afecţiunile asociate hipertensiunii.

4. Întăresc sistemul imunitar. Manganul, care se află în aceste seminţe într-o concentraţie însemnată, de peste 8.8 mg la 100 g, este un foarte important co-factor pentru superoxid dismutaza, enzima antioxidantă care ajută corpul să dezvolte rezistenţă împotriva agenţilor infecţioşi.

5. Combat anemia, datorită conţinutului semnificativ de fier, de peste 5.5 mg la 100 g.

6. Ameliorează memoria şi alte funcţii cerebrale, întrucât conţine atât magneziu, cât şi vitamina B6, două elemente esenţiale în tratarea deficitului de concentrare, dar şi a stresului.

7. Previn şi înlătură depresia. Conţinutul mare de fosfor le recomandă intens celor care suferă de epuizare nervoasă. Aceasta deoarece celulele creierului au nevoie de fosfor pentru o funcţionare optimă.

8. Protejează sănătatea ochilor. Seminţele de pin conţin o cantitate mare de vitamina A, dar şi de luteină, un antioxidant esenţial pentru prevenirea degenerescenţei maculare sau a cataractei.

9. Sprijină metabolismul. Fiind o sursă excelentă de vitamine din grupul B, precum tiamina, riboflavina, niacina, acid pantotenic, pyridoxina şi folaţi, seminţele de pin joacă un rol deosebit în îmbunătăţirea metabolismului celular, cu beneficii reale pentru întreg organismul.

10. Previn hemoragiile. Având în vedre conţinutul apreciabil de vitamina K, seminţele de pin au un rol important în coagularea sângelui, dar şi în atenuarea crampelor menstruale.