Tendințele modei în 2016

 

Săptămâna Modei de la Paris pentru sezonul de toamnă-iarnă 2015/2016 a adus idei şi abordări interesante ale unor designeri ca Donatella Versace sau Galiano. Blana naturală, hainele pictate, imprimeurile florale şi piesele vestimentare inspirate de oamenii străzii sunt câteva dintre temele propuse de creatorii de modă pentru sezonul următor.
Surprizele rezervate pentru sezonul toamnă-iarnă 2015/2016 nu au lipsit, iar abordările unora dintre designeri au reuşit să surprindă prin orginalitatea propunerilor stilistice. Unul dintre ei este Donatella Versace, care a preferat pentru cea mai recentă colecţie Atelier Versace o imagine mult mai diafană şi inocentă a femeii, în locul celei agresive şi sexy cu care şi-a obişnuit admiratorii.

„Donatella a adus creaţiilor sale o versiune sofisticată a inocenţei. Ideea de fată rea, dominată de sex şi de expunere, a fost luată de fluiditatea unei apariţii de nimfă. Panglicile cu flori şi pene au îndulcit de această dată corsetele transparente, cu vedere la piele. Până şi rochiile scurte, cel mai adesea dantelate şi vaporoase, au o obrăznicie temperată cumva de croiala nefinisată“, după cum a subliniat editorul internaţional Suzy Menkes în ediţia britanică a revistei „Vogue“ din iulie.
Materiale ca brocartul sau şifonul, nuanţele de auriu şi argintiu sau tonurile diafane de roz pal, imprimeurile florale delicat realizate, dar şi jachetele bogat ornamentate au reuşit să redea influenţele din spatele experienţei creatorului Bertrand Guyon la Givenchy. Acesta a lucrat la Ghivenchy, alături de John Galliano şi Alexander McQueen, iar ucenicia şi-a făcut-o sub îndrumarea creatorului Christian Lacroix. De altfel, criticul de modă Suzy Menkes a considerat colecţia lui Guyon „un moment de graţie“ atât pentru brandul Schiparelli, cât şi pentru moda haute couture.

Armani a mizat pe culorile provocatoare În cazul colecţiei Armani Privé eleganţa a avut culoarea roz aprins, o imagine şocantă datorată nuanţelor vibrante de cyclamen folosite de creator. “Am vrut culori provocatoare“, a declarat Giorgio Armani în culisele prezentării, citat de revista “Vogue“, vorbind despre amestecul de verde intens, albastru electric şi purpuriu împroşcat pe jachete şi mantouri extravagante făcute din blană sau din fulgi. Lurexul, o ţesătură cu aspect metalic, a fost folosit din abundenţă la realizarea rochiilor şi pantalonilor, oferind o impresie disco, iar modelele au purtat peruci scurte, în stilul pixie, o coafură de referinţă pentru anul viitor. La vârsta de 81 de ani, Armani a reuşit să surprindă cu această abordare, mai ales că nu degeaba şi-a câştigat renumele de „Domnul Bej“, de-a lungul anilor, în colecţiile sale predominând culorile neutre, după cum a menţionat revista „Harper’s Bazaar“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *