Ținute inspirate din portul tradițional românesc la New York Fashion Week

moda port traditionalCreatorul de modă Dorin Negrau a facut furori la Mercedes-Benz New York Fashion Week Fall 2015 cu tinutele din colectia “Brides’S – the story continues”, inspirata din portul traditional romanesc din Transilvania. Designerul român a fost nominalizat la premiile americane CLIO.

Atat de bine a prins colectia “Brides’S – the story continues” la public, incat toate tinutele lui Dorin Negrau au fost cumparate imediat dupa prezentarea care a avut loc in aceeasi zi cu cele ale caselor Ralph Lauren, Calvin Klein si Mark Jacobs.

Mai mult decat atat, turbanul purtat de mireasa din prezentare a facut furori in randul rusilor care au comandat 1.000 de astfel de modele, dupa cum au transmis reprezentantii designerului.

“Cu ocazia acestui eveniment, am primit si solicitarea reprezentantilor Institutului Costumului din New York de a fi prezenti la show-ul nostru, in vederea participarii, respectiv selectarii unor piese din colectia noastra pentru o expozitie viitoare din cadrul Metropolitan Museum”, a declarat Negrau.

Despre colectia “Brides’S – the story continues” echipa designerului anunta ca “readuce in atentie broderiile realizate de femeile din satele de la poalele muntelui unde se afla castelul lui Dracula si unde tehnica acestor creatii a fost mostenita de la strabunii locului, care le realizau pentru insusi temutul vampir in semn de temere si jale”.

Tinutele din colectia lui Dorin Negrau au fost accesorizate cu sandale cu toc inspirat din Coloana Infinitului a lui Brancusi pe care le-a realizat impreuna cu brandul Mineli, aducandu-i astfel un omagiu acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *