Trucuri pentru abdomen plat de la Dr. Oz

Abdomenul va fi dilatat în urma balonării şi acumulării de gaze în intestin. Dr. Oz dezvăluie câteva alimentele care te ajută să obţii un abdomen plat şi să nu mai ai probleme cu balonarea:

Castravetele – Este un diuretic natural, ce te ajută atunci când eşti balonat. Deoarece este bogat în apă şi sărac în fibre te ajută să urinezi mai des şi să elimini mai multă apă.

Iaurtul – Conţine probiotice care îmbunătăţesc digestia, deoarece generează o creştere a bacteriilor bune în tractul digestiv, iar acest lucru uşurează digestia şi previne balonarea. Cea mai bună alegere este iaurtul simplu degresat sau cu un conţinut mic de grăsimi, spune Dr. Oz.

Orezul – este digerat complet în timpul procesului de digestie şi previne formarea gazelor, de aceea Dr. Oz îl recomandă celor care au probleme cu balonarea şi gazele. Reţine că unii carbohidraţi nu sunt digeraţi complet şi prin urmare cauzează aceste efecte neplăcute. Însă, potrivit American College of Gastroenterology orezul şi făina de orez sunt alternativele perfecte pentru grâu, ovăz, porumb şi cartofi.

Banana – Balonarea nu are legătură numai cu formarea gazelor intestinale, ci un alt motiv ar fi consumul ridicat de sare care se regăseşte în toate produsele procesate în cantităţi foarte ridicate. Sarea atrage şi reţine apa în organism, astfel că riscul de balonare este ridicat. O soluţie bună este să consumi alimente bogate în potasiu care reglează funcţiile sodiului în corp. Dacă te simţi balonată, dar ştii că ai consumat la cina de aseară mâncăruri mai sărate, Dr. Oz îţi recomandă să consumi câteva felii de banană la micul dejun.

Ceai din plante medicinale – Are rolul de a calma spasmele şi crampele intestinale. Cercetătorii de la University’s Nerve-Gut Research Laboratory au descoperit că ceaiul de mentă calmează stomacul, relaxează tractul digestiv şi uşurează spasmele.

Tagged with 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>