Uleiul de măsline, frumuseţea ta sănătoasă

În afară de alimentaţie, măslinele sunt utilizate în cosmetică şi medicină naturistă, încă din cele mai vechi timpuri. Hipocrate, părintele medicinei, folosea uleiul din măsline proaspete pentru a trata unele boli cronice, iar Homer îl numea “aur lichid”.

Maslinul, denumit si „arborele vesnic roditor”, are o uimitoare putere de regenerare. Uleiul de masline este bogat in vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grasi nesaturati, saturati, trigliceride, fiind ideal pentru gatit, pentru ca nu isi pierde proprietatile la incalzire decat peste 210 grade celsius.

Câteva utilizări ale uleiului de măsline în scop cosmetic:

Hidratare – poate fi folosit ca înlocuitor al cremelor hidratante de noapte. După baie sau după curăţarea feţei, se aplică ulei de măsline şi masează până când este absorbit de piele.

Exfoliere –  în amestec cu sare de mare, pentru a îndepărta celulele moarte.

Demachiant – curăţă pielea şi îndepărtează machiajul cu ajutorul unui disc demachiant îmbibat în ulei de măsline.

Reduce ridurile – poate fi folosit cu succes în tratarea liniilor fine care apar odată cu înaintarea în vârstă.

Baie hidratantă – câteva picături de ulei de măsline şi uleiuri aromate (lavandă sau eucalipt) se adaugă în apa de baie.

Tratament antiacneic – în amestec cu ulei de lavandă, se aplică pe zonele afectate. Rezultatele vor fi vizibile în câteva zile de tratament.

Pentru mâini uscate – amestec format din două linguri de ulei de măsline şi două picături de ulei esenţial de portocale.

Împotriva căderii părului – scalpul se masează cu ulei de măsline, seara, timp de 10 zile.

Beneficii medicale ale uleiului de măsline

Nutritionistii spun despre uleiul de masline că este „prietenul ficatului”, fiind un bun drenor hepatic şi biliar. Pentru cei care au probleme hepatice este recomandat să ia 1-2 linguri de ulei înaintea fiecărei mese, după care vor sta o jumatate de oră în pat, pe partea dreaptă.

Uleiul de măsline are rolul de a accelera tranzitul intestinal lent si are capacitatea de a dizolva pietrele de la bilă. În cazul litiazei biliare se poate amesteca o cantitate egală de ulei de măsline cu suc de lămâie, ce se va bea seara înainte de culcare.

Produsul este tolerat foarte bine de stomac şi tratează afecţiuni precum ulcerul si gastrita.

Uleiul de măsline scade colesterolul şi protejează organismul împotriva bolilor cardio-vasculare şi aterosclerozei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>